Για την πλοήγηση


Οδοντιατρικές Υπηρεσίες
Χειρουργός Οδοντίατρος - Διδάκτωρ Α.Π.Θ. Σιαραμπή Ελένη στη Θεσσαλονίκη - Τούμπα

Η χειρουργός-οδοντίατρος Σιαραμπή Ελένη, με έδρα της τη Θεσσαλονίκη-Τούμπα παρέχει στους ασθενείς της μια ευρεία γκάμα οδοντιατρικών υπηρεσιών υψηλότατου επιπέδου.

 Πιο συγκεκριμένα:


Προληπτική οδοντιατρική

Ο συστηματικός και περιοδικός προληπτικός έλεγχος μας οδηγεί επίσης στην έγκαιρη διάγνωση των νόσων του βλεννογόνου και κυρίως του καρκίνου του στόματος. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή, επιβάλλεται εξαμηνιαίος ή ετήσιος έλεγχος και καθαρισμός (αποτρύγωση) των δοντιών, όπου Κατά την διαδικασία αυτή καθαρίζεται η πέτρα (τρυγία) από τις επιφάνειες των δοντιών.

Περιλαμβάνει : οδηγίες στοματικής υγιεινής, συμβουλές διατροφής, καθαρισμός- φθορίωση , επικαλύψεις οπών και σχισμών (sealants) κτλ

Δεν πρέπει να αμελούμε τον καθαρισμό, διότι τότε τα μικρόβια (βακτήρια) είτε μπορούν να δημιουργήσουν τερηδόνα στα δόντια, είτε να προκαλέσουν ουλίτιδα.

Ακτινοδιαγνωστική

(ακτινογραφίες δοντιών- έλεγχος κατάστασης των δοντιών )

Προσθετική οδοντιατρική - Ακίνητη &κινητή

Τα δόντια που χάνονται πρέπει να αντικαθίστανται άμεσα καθώς η απώλειά τους έχει επίπτωση και στην υγεία και στην αισθητική του στόματος.

Ο οδοντίατρος είναι αυτός που ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιήσει γέφυρες ή μεμονωμένες κινητές οδοντοστοιχίες - τεχνητές οδοντοστοιχίες (Μερικές-ολικές), στεφάνες-θήκες ( Ολοκεραμικές Στεφάνες , Ζιρκονίου ), Ολοκεραμικά ένθετα - επένθετα κτλ

Αισθητική οδοντιατρική

Πρόκειται για τις τεχνικές εκείνες, στα υλικά και στις μεθόδους, που ο εξειδικευμένος οδοντίατρος πρέπει να χρησιμοποιήσει για να αποκαταστήσει τη συμμετρία και την αρμονία τόσο στα δόντια όσο και στους ιστούς που τα περιβάλλουν.

Ο τομέας της Αισθητικής οδοντιατρικής περιλαμβάνει την αισθητική διαμόρφωση με όψεις ρητίνης (bonding) - Πορσελάνης , την αισθητική αποκατάσταση χαμόγελου, λεύκανση δοντιών, διόρθωση αποχρωματισμού δοντιού, γέφυρες , Στεφάνες-θήκες ( Ολοκεραμικές Στεφάνες , Ζιρκονίου ), Τεχνητές Οδοντοστοιχίες (Μερικές-ολικές) , Ολοκεραμικά ένθετα-επένθετα κτλ

Οδοντική εμφυτευματολογία - Εμφυτεύματα

Tα εμφυτεύματα παρέχουν την δυνατότητα να μπορούμε να στηρίξουμε ακίνητες προσθετικές αποκαταστάσεις εκεί όπου η μόνη λύση θα ήταν μία μερική οδοντοστοιχία (βιτάλιο), ή ακόμη χειρότερα μία ολική οδοντοστοιχία (μασέλα).  

Εφαρμόζεται για την αντικατάσταση σε ένα, περισσότερα ελλείποντα δόντια ή και όταν δεν υπάρχουν καθόλου δόντια στο στόμα.

Χειρουργική στόματος - Στοματική Χειρουργική

Ο τομέας της στοματικής χειρουργικής περιλαμβάνει χειρουργικές επεμβάσεις, όπως αφαίρεση έγκλειστων φρονιμιτών, αφαίρεση κύστεων, ακρορριζεκτομές, εμφυτεύματα, ουλοπλαστικές, αντιμετώπιση τερηδόνας με διάγνωση & αφαίρεση , θεραπεία ευαίσθητων δοντιών, σφραγίσματα σε νεογιλά-μόνιμα δόντια, ανασύσταση σπασμένων δοντιών κτλ

Στοματολογία

Η στοματολογία αφορά τη διάγνωση και θεραπεία νοσημάτων του βλεννογόνου του στόματος

Περιοδοντολογία -Θεραπεία ουλίτιδας & περιοδοντίτιδας

καλείται η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με την πρόληψη και θεραπεία των νόσων του περιοδοντίου, δηλαδή των ιστών που περιβάλλουν το αθέατο σε μας τμήμα του δοντιού, την ρίζα, που αποτελεί και την βάση στήριξης του δοντιού και την σταθερή παραμονή του στο στόμα.

Το όνομα έχει προέρθει από το εσωτερικό του δοντιού, μέσα στο οποίο υπάρχει το νεύρο, που αλλιώς ονομάζεται και πολφός.

Ενδοδοντία -Απονεύρωση

Είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που ασχολείται με την θεραπεία του εσωτερικού τμήματος του δοντιού, του πολφού, ο οποίος είναι ένας ιστός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πόνο και να δημιουργήσει έντονα και άμεσα προβλήματα οδοντιατρικής παρέμβασης.

Η ενδοδοντική θεραπεία ή απονεύρωση είναι η θεραπευτική οδός που επιτρέπει στο προσβεβλημένο δόντι να παραμείνει στο στόμα διατηρώντας τις μασητικές και αισθητικές του ιδιότητες χωρίς να μας πονά, ακόμα και αν έχει καταστραφεί η ζωτική λειτουργία του.


Με συνέπεια, συνέχεια, γνώση και πάνω από όλα επαγγελματισμό η δρ. Σιαραμπή Ελένη είναι στη διάθεσή σας για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά οποιοδήποτε σχετικό πρόβλημα ταλαιπωρεί εσάς ή τους δικούς σας ανθρώπους. 

Επικοινωνήστε σήμερα κιόλας μαζί της και κλείστε άμεσα το ραντεβού σας!